Z napisem na zamówienie

Z napisem na zamówienie

  • Post Author:
  • Post Category:Usługi

W czasie pandemii szczególnie trudno mają pracownicy gastronomii. W ciągu kilku miesięcy stracili pracę lub mają niepełny wymiar godzin, a właściciele robią co w ich mocy, aby nie zniknąć z branży na zawsze. Jak nie dać o sobie zapomnieć? Oto kilka pomysłów, dzięki którym przedsiębiorcy będą mieli szansę zabłysnąć i przyciągnąć nowych klientów.

Zamówienie z miłym napisem

filiżanka z napisemWłaściciele barów i restauracji powinno jak najszybciej opracować plan marketingowy. Muszą aktualizować na bieżąco posty na mediach socjalnych, stale komponować nowe dania – tak, aby zainteresować potencjalnego klienta. Wychodzenie naprzeciw potrzebom gości sprawi, że będą chcieli wrócić po więcej. Można pokusić się o spersonalizowane zamówienia i dołączyć kilka miłych słów do zamówionego obiadu. Taki gest na długo pozostanie zapamiętany. Świetnym pomysłem są też naczynia reprezentujące logotyp restauracji. Kubek lub filiżanka z napisem, którą klienci będą mogli zakupić w ramach pomocy w przetrwaniu swojej ulubionej knajpy w tych trudnych czasach, to znakomita koncepcja, która jednocześnie będzie darmową reklamą. Kolejnym wspaniałym przedsięwzięciem jest organizacja konkursów. Mogą one polegać na oznaczaniu danej knajpy na social mediach, albo na losowaniu nagród wśród puli osób, które zdecydowały się zamówić w niej danie. Przyzwoitą formą wynagrodzenia będzie darmowy posiłek na wynos, albo wspomniana wcześniej filiżanka z napisem reklamującym produkty firmy. Takim zabiegiem łatwo jest stworzyć dodatkowy ruch. Do współpracy wspaniale jest zaprosić kilku rozpoznawalnych ludzi, takich jak okoliczny influencer albo kulinarny autorytet rozpoznawalny w całym kraju. 

Pomysłów o walkę z branżowym zapomnieniem jest wiele. Warto postarać się wymyślić jakieś ciekawe rozwiązania na walkę z nim, aby w łatwiejszych czasach móc dalej serwować najpyszniejsze dania i napoje. Wkrótce wszystko wróci do normy.