Pokochałem blaty marki Egger

Pokochałem blaty marki Egger

Uwielbiam gotować tradycyjne, polskie dania. Przygotowanie ciasta na pierogi, kluski śląskie czy kopytka, wymaga używania stolnicy, co bywa kłopotliwe. Drewniane stolnice ciężko jest wyczyścić, często w zagłębieniach pozostają resztki ciasta, czy drobiny mąki.

Funkcjonalne blaty kuchenne

egger blatyRozwiązanie tego problemu odkryłem, urządzając nową kuchnię. Na stronie sklepu budowlanego przypadkiem trafiłem na reklamę nowoczesnych blatów kuchennych. Kliknąłem w odnośnik i trafiłem na stronę firmy egger blaty robocze stanowią lwią część jej asortymentu. W oko wpadł mi nowy produkt, czyli blat roboczy o matowej powierzchni, który może być stosowany w kuchni, łazience, a nawet może służyć jako element wyposażenia różnego rodzaju budynków usługowych, takich jak sklepy, biura, restauracje. Blat jest wykonany z płyty pilśniowej o średniej gęstości włókien drzewnych. Z wierzchu, oraz po bokach jest zabezpieczony laminatem, o właściwościach zapobiegających powstawaniu odcisków palców na powierzchni. Jest też odporny na różnego rodzaju uszkodzenia, w tym zarysowania i ścieranie. Blat jest higieniczny i można go bez obaw stosować przy pracy z produktami żywnościowymi. Dzięki specjalnej powierzchni, jego czyszczenie jest niezwykle łatwe, po plamach nie zostaje żaden ślad, nawet po tych najtrudniejszych, na przykład z soków z owoców. Jest także odporny na ciepło, można postawić na nim gorącą blachę prosto z piekarnika. Właśnie czegoś takiego potrzebowałem, funkcjonalnego blatu, który trudno będzie mi zniszczyć, w trakcie gotowania.

Nie musiałem już dalej szukać, zamówiłem blaty kuchenne marki Egger. Wybrałem dekor ciemnej stali, który będzie ładnie pasować do mojego piekarnika w szarym kolorze. Lada chwila skończę remont, nie mogę się doczekać, aż wypróbuję nową powierzchnię roboczą.